poniedziałek, 31 października 2011

Nakarmić duszę.

Nakarmić duszę

Książka ta odkrywa przed nami nowy wymiar prozaicznej zdawałoby się czynności, jaką jest jedzenie. Autorzy zwracają uwagę na związek, który występuje pomiędzy stanem emocjonalnym, w jakim przyrządzamy posiłek, a naszym samopoczuciem później. Książka zawiera przepisy na smaczne i oryginalne potrawy, także z warzyw mało w Polsce znanych. Oprócz tego znajdziemy w niej również wegetariańskie odmiany znanych i popularnych dań, takich jak bigos czy żurek, a także inspirujące myśli, dołączone do każdego przepisu. Do wspólnego gotowania i jedzenia przyłączyli się znani wegetarianie i sympatycy tej kuchni w kraju i poza jego granicami m.in.: Halina Frąckowiak, Maja Ostaszewska, Małgorzata Potocka, Weronika i Cezary Pazurowie, Ewa i Rafał Olbrychscy .

Brak komentarzy: