środa, 3 czerwca 2009

FUZJA SMAKÓW.


Wydawnictwo: Znak
Kraków 2007, ISBN: 978-83-240-0890-2, 205 x 260, 270 s., oprawa twarda

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?! Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata.
Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza.
Polecam serdecznie. Warto przeczytać by poznać te wszystkie ciekawe opowieści, w których jedzenie wiedzie prym.

Brak komentarzy: