niedziela, 17 stycznia 2010

Podróże kulinarne.

Podróże kulinarne. Kuchnia amerykańska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia brytyjska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia bułgarska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia francuska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia chińska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia grecka. Tradycje, smaki, praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia japońska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia karaibska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia niemiecka. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia serbska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia skandynawska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia portugalska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia rosyjska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia tajska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia turecka. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia węgierska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia wietnamska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa Podróże kulinarne. Kuchnia włoska. Tradycje, smaki, potrawy praca zbiorowa

Kolekcja „Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy” - to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy.

Każdy tom zawiera pięć działów:

Palcem po mapie - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce.

Z historia w tle - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach. Na talerzu - o sposobie przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów.

Wokół stołu - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych.

Przepisy - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.

Mam oczywiście swoje ulubienice wśród kuchni świata i w te się z pewnością zaopatrzę. Choć przyznam, że bardzo bym chciała posiadać całą tą niezwykłą kolekcję. Cóż będę się musiała obejść smakiem. Co nie co jednak zawita pod mój dach.

Brak komentarzy: